lørdag 23. mars 2013

Miljø og klima. Vi må handle nå!


Klimaendringene rammer vanlige folk og blir mer alvorlige jo lenger vi venter. SU setter folk først. Derfor vil vi ha politikk som gjør det enklere å velge miljøvennlig. Med SV i regjering har vi klart å holde Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt. Dette er områder som har et skjørt økosystem og er en gyteplass for fisk. Noe som er avgjørende for fiskerinæringen i lokalmiljøet. Hvis disse områdene utsettes for oljeutslipp, vil vi få irreversible skader på plante og dyreliv. Vi kan ikke risikere en ny miljøkatastrofe. Vi i SU ønsker å verne disse områdene.

Vi må se mulighetene i en framtidsrettet og grønn industri. En industri som vil skape mange bærekraftige arbeidsplasser. Med SV i regjering har bevilgningen til fornybar energi har blitt mer enn doblet. SU vil også bygge flere energisparende boliger og få ned forbruket.


SU ønsker en bedre og billigere kollektivtransport. Samtidig som det må satses på forskning og utvikling av miljøvenlig energi. Vi vil ha en forpliktende internasjonal klimaavtale for å få ned klimagassutslippene globalt og nasjonalt.


For vi har kun en verden. Vi har kun et miljø som vi ikke kan ta for gitt. Vi må tenke og handle nå, før det er for sent!

-Jan Arne Bosnes, Sekretær TSU
Bilde: Adressa.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar