onsdag 29. mai 2013

"Ingen rasister i våre gater!" Markering: Trondheim Mot Rasisme

Lørdag formiddag samlet en folkemengde seg i lademoparken for å markere en dag for demokrati, medmenneskelighet og antirasisme. Det er en overskyet dag her i Trondheim. Det er hverken for kaldt eller for varmt. Trondheim Mot Rasisme hadde arrangert «Folkefest mot rasisme» som et mottiltak til demonstrasjonen som foregikk på andre siden av byen, i Ilaparken.

NDL er en høyreekstremistisk organisasjon som spiller på fremmedfrykt og  bruker diskriminerende retorikk helt blottet for seriøs argumentasjon, til å spre hat og rasisme. De hadde demonstrasjon tidligere på dagen, men måtte avslutte tidlig på grunn av høylytte motdemonstranter som hadde møtt opp.

På Lademoparken hadde mange kommet for å vise sin motstand  til NDL.
Her var det mange gode appellanter med engasjerende og inspirerende taler.

Budskapet var klart: "Ingen rasister i våre gater!"

Ingvar Kolbjørnsen fra Ungdom mot rasisme
Blant appellantene var generalsekretæren i Ungdom Mot Rasisme(UMR), Ingvar Kolbjørnsen. Her er ett utdrag fra talen hans:

«I Norge i 2013 strammer staten inn sin politikk mot innvandrere og flyktninger. Man skal stille mer krav. Man skal slå ned på kriminalitet. Man skal vise nulltåleranse. Endringen er kontrollert. Politikerne vet hva de driver med, og de passer seg ofte for å ikke gå for langt. Men jeg tror ikke de ser konsekvensene av sin kontrollerte og begrensede rasisme. Når staten endrer holdning så drastisk, så følger den norske befolkning med. Når alle politikerne snakker samme språk: stram inn, så blir dette alt folk hører, det blir eneste svar på dagens utfordringer. Denne endringen er ikke kontrollert, og hatet som oppstår kan gå av skaftet.»

Sosialistisk Ungdom vil alltid kjempe mot organisasjoner som sprer fremmedfrykt og rasisme! Vi vil kjempe for et fritt og demokratisk samfunn, der hudfarge, religion eller seksualitet ikke skal begrense din frihet!


"Pappasaft"

Det var også flere kulturelle innslag som hadde møtt opp for å gi sin støtte. «Pappasaft» var en av de.

Torsdag 30.05 vil vi holde et temamøte om rasisme med Muzaffer Kara, selveste lederen for Trondheim UMR. Det vil bli veldig bra, og noe du neppe vil gå glipp av!

- Trondheim Sosialistisk Ungdom


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar