lørdag 20. juli 2013

SV slo Høyre i St. Olavs-loppet!

I tradisjon tro stilte SV sammen med Vänsterpartiet fra Sverige med et lag til det kjente st. Olavs-loppet. I flere år har SV oppfordret andre partier til å delta på det 144 km lange løpet, som går langs strekningen mellom Trondheim i Norge, og Östersund i Sverige. SV har lenge vært eneste lag med en politisk overbevisning, helt fram til i år. I år stilte et lag bestående av Høyre fra Norge og Moderaterna fra Sverige, med det faretruende navnet «Høyrebølgen». De lovet i Adressa å slå SV i loppet. Men historien viste at Høyres løfter, ikke holder helt fram!

Dag 1, Östersund - Åre: 

Startskuddet går fra Östersund og med god hjelp fra våre svenske venner, ligger vi fem minutter før «Høyrebølgen». Plutselig skjer det uventede, da en av våre super-løpere tråkker over og må gå de siste 6 km av etappen! Etter en hard start med litt uhell, sykdom og Are Malviks blodige føtter, ligger vi nå 5 minutter bak «Høyrebølgen».
Men humøret er på topp, og selv med noen uhell, er stemningen god når gjengen går ut for å spise den kvelden.

Dag 2, Åre – Sandvika: 

Den andre dagen i løpet var en tung påkjenning. Dagsetappen var å bestige fjellet over til norskegrensa. Noe som betyr lange etapper med nesten bare oppoverbakker. Skader og sykdom hadde redusert laget, men alle sprang det de klarte! Med litt ekstra innsats fra lagleder Lars Refseth, som sprang til sammen 16 km, fikk vi tilslutt en god tid. «Høyrebølgen» hadde satt inn noen gode løpere denne dagen og de sprang fra oss med mange minutter. Da vi fullførte, var vi 43 minutter bak «Høyrebølgen». Dagen avsluttet med vissheten om at det var mye å ta igjen, men vi skulle ta utfordringen på strak arm(eller skulle jeg si, strake bein).

Dag 3, Sandvika – Levanger: 

Dagen startet spesielt uheldig da startløperen vår, Jan Frode Haugset, kom for seint til start. Det resulterte i at vi startet fem minutter etter alle andre, men de som kjenner Jan Frode, vet at han er den ultimate løperen! Han startet fem minutter etter alle andre, men endte opp fremst i feltet! Det ga en ekstra inspirasjon for resten av laget som satte inn uante krefter gjennom hele løpet. Det var også en utrolig innsats fra våre svenske venner. Vi sprang forbi «Høyrebølgen» og endte tilslutt med å ta igjen 15 minutter. Siste etappen ble sprunget av stortingskandidat Anne Kolstad, som stilte med røde strømper og et utrolig engasjement! Vi lå nå kun 28 min bak «Høyrebølgen».




Med røde flagg og røde strømper, sprang stortingskandidat Anne Kolstad inn til Levanger. 

Dag 4, Levanger – Trondheim: 

Dette er dagen! Denne dagen skulle vi endelig gjøre det umulige og slå «Høyrebølgen»! Etter en pangstart, kjempet vi de tre første etappene med å riste de av oss. Are klarte å trosse sine blodige føtter og springe akkurat forbi «Høyrebølgen» idet han vekslet med Efia Marie Damba. Etter dette lå vi hele tiden foran og økte vårt forsprang! Vi ga alt og kom i mål på en utrolig tid! Sammenlagt hadde vi over en time bedre tid enn vår hovedmotstander i det politiske miljøet! De hadde ligget foran oss i tre dager og vi hadde knust de ved målstreken!

Resultat: SV/Vänsterpartiet plass 152 av 159, Høyrebølgen plass 158 av 159.

Kanskje denne oppskriften på et perfekt løp fra SV/Vänsterpartiet inspirere alle til å ha tro på en rødgrønn seier til høsten?

Vi skal jobbe like hardt i valgkampen og vi skal løpe i mål til fire nye år med en rødgrønn regjering. Takk til alle som deltok og til alle som heiet på oss!

 Jan Arne Bosnes, Trondheim SU

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar